Over 25.000 tasting notes

One of Norway's largest wine tasting note archives, containing more than 25.000 tasting notes. All tasted by one taster, not a panel, so Norway's most consistent archive as well. To find tasting notes? Search; mywinesandmore "wine name" on google, to find all notes from one property.

Monday 18 January 2010

DFDS, Oslo-København

Det hender jeg vill ut på sjøen, ikke så mye på grunn av selve sjøen forsåvidt, den ser jeg ut av stuevinduet uansett, så det er mest fordi jeg ofte tar meg en tur til København.

DFDS er jo ikke bare det naturlige valget, det er det eneste. Med deres satsing på en god vinbar er det faktisk ganske trivelig. Der er det knapt bråk og fulle tenåringer, og generelt lite som minner om en harry Stena tur. Når utvalget i baren til stort sett fornuftige priser (Bordeaux kan bli litt drøyt priset) er det mange gode smaker på glass! Hva med Gaja Sperss, Mouton Rothschild, Yquem, Opus One, Penfolds Grange, Cheval Blanc og mange andre, tilgjengelig på glass! (Ihvertfall når de er i humør til det)

Er man flere er det intet problem, da åpnes det meste, også for glass. Men sist jeg var med var lugarene nyoppusset, og det er blitt SÅÅ moderne. Ok, de var kansje litt gammelmodige før, men de hørte sjøen til, nå ser de ut som ett hvilket som helst wanabee maritimt hotell.


Da er det godt å ty til ett glass god vin når man nesten sjokkert forlater sin stamlugar, lettere slukøret over fornyingene, og bølgehøyden utenfor vinduet begynner å bli høy. Så sitter man der, med sin vinplatte med rimelig gode smaker. Kjøkkenet kunne med små grep blitt enda bedre, for mye tyder på at smakssammensettninger er de gode på, men mye er nok fabrikert på forhånd, og det meste av klientellet ombord er vel heller ikke spesiellt opptatt av kvaliteten på råvarene, men heller beløpet nederst på regningen.
Jeg har reist såpass mange ganger at sjefen for de gode flasker ofte tar seg en prat mellom slagene, og diskusjonen om vin er alltid på ett godt nivå, kunnskapene er der, men man blir ikke altfor nerdete. Noen ganger kommer andre bord til også, da kan det bli riktig spennende diskusjoner. På denne reisen ble bølgehøyden etter hvert svært høy.
Da er det godt at man kan gå tilbake til hotellrommet, nei lugar var det, og sette seg i sitt private boblebad og kikke ut på stormen, med ett glass Yquem. Så sitter man der og nipper til sitt glass, kikker på de enorme kalde bølgene som raser forbi, og lurer på hva herrene i salongen på Titanic nippet til i de siste minutter.
Skål for DFDS og deres vinbar.




No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.