Over 25.000 tasting notes

One of Norway's largest wine tasting note archives, containing more than 25.000 tasting notes. All tasted by one taster, not a panel, so Norway's most consistent archive as well. To find tasting notes? Search; mywinesandmore "wine name" on google, to find all notes from one property.

Wednesday 12 August 2009

Noen flere notater fra 2003

Sitter her og mimrer og kikker på hva jeg mente om ting og tang i dette året som har blitt så spesielt i flaskene rundt omkring, at jeg husker jeg så på en bruktbil fra 2003 og tenkte, nei jeg er skeptisk til årgangen:) Vinnerd, nei han bor ikke her.....

1999 Dr.Loosen Wehlener Sonnenuhr Riesling Beerenauslese;
Klart gull på farge, en vanvittig rik duft, aprikos, roseblader, fioler, kompakt og nesten smøraktig på smak, veldig avrundet, og en nesten umerkelig syre som alikevel jobber godt for sødmen bare forsvinner. Lang ettersmak.

Denne flasken ble drukket på hotellrommet i Bernkastel, som etterhvert har blitt ett stamhotell. Âlteste Weinstube.

Så hos S.A Prüm i Wehlen, ett av mine første virkelig tydelige terroirmøter....

1995 S.A Prüm Wehlener Sonnenuhr Riesling Auslese Fass #7;
Dyp gullfarge, intens duft, masse deilige eplearomaer og flott frukt med aprikoser. Fine syrer som rydder flott, vinen er preget av en usedvanlig ren frukt uten særlige innblandinger av mineraler eller annet.

Så samme vinmark, men en litt annen parcel og forskjellige fat i kjelleren.

1995 S.A Prüm Wehlener Sonnenuhr Riesling Auslese Fass #15;
Dyp gullfarge, intens frukt men anderledes, her er epler og krydder mot eplekake, smaken er rik på eoler og frisk syre, men en tydelig valnøttaroma kommer bakover i ettersmaken og noe rosiner. Flott finish.

1997 Dr Tanisch (Thanisch Erben) Berncasteler Doctor Riesling Auslese;
Farge av lyst gull, noe petroleum og oksiderte epler. En tydelig sødme og frisk syre som rydder godt. Eplekart. Ikke spesielt lang finish.

Denne og neste ble smakt rett under Bernkasteler Doctor vinmarken med druestokker fulle av rieslingdruer.

1992 Dr Tanisch Berncasteler Doctor Riesling Spätlese;
Ingen Thanisch Erben på etiketten. Gullfarget, duft av moden aprikos og noe petroleum. Ikke spesielt syrefrisk, noe gule og grønne epler, byr ellers ikke på stort.

Dette var fra en av mine første turer til Bernkastel, som siden har blitt ett elsket sted.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.